×

Zonneboilers - De slimme groene investering voor lagere energiekosten

Wat is een Zonneboiler?

Een zonneboiler bestaat uit 3 onderdelen:
 1. Thermische zonnecollectoren (thermische zonnepanelen) op uw dak
  Deze zonnecollectoren vangen het zonlicht op en verwarmen het water dat er door stroomt. Voor een gezin van 2 tot 3 leden heeft men minstens 4 m2 aan thermische zonnepanelen nodig.
 2. Warmwaterreservoir
  Het opgewarmde water van de zonnecollectoren stroomt door het warmwaterreservoir. Het water in het reservoir wordt hierdoor opgewarmd zodat het kan gebruikt worden wanneer men het nodig heeft.
 3. Klassieke verwarmingsinstallatie
  Deze verwarmingsinstallatie op bijvoorbeeld mazout of gas zal de verwarmingstaak overnemen in de winter of op dagen met zeer sterke bewolking.
Het door de thermische zonnepanelen opgewarmde water kan gebruikt worden voor alle gebruikelijke doeleinden zoals centrale verwarming, sanitair warm water (douche, bad) maar ook bijvoorbeeld voor zwembadverwarming.

Men kan zonlicht ook direct omzetten in elektricitiet, hiervoor worden elektrische zonnepanelen gebruikt.

Waarom kiezen voor een Zonneboiler?

In een jaar tijd zal de zonneboiler meer dan de helft van uw sanitair warm water kunen verwarmen en dit op een zeer milieuvriendelijke manier.
Een gemiddeld gezin kan doorgaans 100 liter stookolie of 100 m3 aardgas besparen per jaar (schatting van Electrabel).

De zon moet niet volop schijnen, gewoon daglicht is voldoende om via de zonnecollectoren water op te warmen.

De zon is een onuitputtelijke bron van goedkope groene energie. Zowel gezinnen, bedrijven en overheden kiezen steeds meer voor duurzame zonne-energie op basis van elektrische zonnepanelen of thermische zonnecollectoren, daarom zie je dan ook steeds meer zonnepanelen op de daken.

Enkele weetjes over zonnenergie:

 • de energie van de zon, welke de aarde jaarlijks bereikt, is ca. 5.000 keer groter is dan het totale wereldwijde energieverbruik
 • België heeft gemiddeld 1.550 u zonneschijn in de vorm van directe straling (onbewolkte hemel). Dit is ca. 40% van de totale zonnestraling. De overige 60% bereikt ons via diffuse straling (door het wolkendek door). Ook van deze difuse straling kan een belangrijk deel in warmte omgezet worden door zonnecollectoren.
 • In België is de totale energieaanvoer door zonnestraling 1.000 à 1.100 kWh per vierkante meter. Omgerekend naar de totale oppervlakte van België betekent dit 50 maal het totale nationale energieverbruik.
 • de investeringskosten van uw thermische zonnepanelen worden enerzijds terugverdiend door de de besparing op uw energiekosten en anderzijds dankzij een aantal aantrekkelijke subsidies zoals belastingsvermindering en premies

Prijsoffertes elektrische Zonnepanelen - Ontvang GRATIS en vrijblijvend meerdere prijzen!

Solvari.be is een onafhankelijk bedrijf dat het heel eenvoudig maakt om snel meerdere prijsoffertes te ontvangen van erkende zonneboiler-installateurs uit je directe omgeving. Je hoeft maar één prijsaanvraag in te dienen, simpeler kan het niet.

De offertes stellen u in staat om snel het beste en voordeligste zonneboilersysteem te kiezen. Je kan immers eenvoudig een vergelijking maken tussen de verschillende erkende installateurs, de types zonnecollectoren, de prijzen, het rendement, enz.

Je kan gratis en vrijblijvend tot 5 prijsoffertes aanvragen voor de installatie van zonneboilers: