×

Elektrische Zonnepanelen - De slimme groene investering voor lagere elektriciteitskosten

Wat is een elektrische Zonnepaneel?

Een elektrische zonnepaneel bestaat uit meerdere aan elkaar geschakelde zonnecellen. Deze zonnecellen, ook fotovoltaïsche cellen genoemd, zetten het zonlicht direct om in elektriciteit.

De opgewekte elektriciteit is gelijkspanning (DC), daarom wordt deze door een omvormer (DC/AC-converter), omgezet in de gebruikelijke 220V wisselspanning (AC). De opgewekte groene stroom kan men zelf gebruiken en de overtollige stroom kan eventueel aan het elektriciteitsnet geleverd worden (netgekoppeld systeem).

Gebruikte benamingen zijn: elektrisch zonnepaneel, fotovoltaïsch paneel, PV-paneel (van het Engelse Photovoltaic panel).

Men kan zonlicht ook omzetten in warmte, hiervoor worden thermische zonnepanelen of zonneboilers gebruikt.

Waarom kiezen voor elektrische Zonnepanelen?

Bespaar op uw energiekosten en word je eigen energieproducent door te kiezen voor zonne-energie d.m.v. elektrische zonnepanelen.

De zon is een onuitputtelijke bron van goedkope groene energie. Zowel gezinnen, bedrijven en overheden kiezen steeds meer voor duurzame zonne-energie op basis van elektrische zonnepanelen, daarom zie je dan ook steeds meer zonnepanelen op de daken.

Enkele weetjes over zonne-energie:

  • de energie van de zon, welke de aarde jaarlijks bereikt, is ca. 5.000 keer groter is dan het totale wereldwijde energieverbruik
  • als men alleen maar de gunstig gelegen daken in België met zonnecellen zou bedekken dan kan men hiermee reeds 25% van het totale jaarlijkse Belgische stroomverbruik opwekken
  • de wereldwijde energieproductie via zonnecellen groeit met ca. 30% per jaar
  • de kostprijs voor de installatie van nieuwe zonnepanelen is de laatste jaren zeer interessant geworden
  • de investeringskosten van uw zonnepanelen worden enerzijds terugverdiend door de elektriciteitsproductie zelf en anderzijds dankzij een aantal aantrekkelijke subsidies zoals belastingsvermindering, premies en groenestroomcertificaten

Prijsoffertes elektrische Zonnepanelen - Ontvang GRATIS en vrijblijvend meerdere prijzen!

Solvari.be is een onafhankelijk bedrijf dat het heel eenvoudig maakt om snel meerdere prijsoffertes te ontvangen van erkende zonnepaneel-installateurs uit je directe omgeving. Je hoeft maar één prijsaanvraag in te dienen, simpeler kan het niet.

De offertes stellen u in staat om snel het beste en voordeligste zonnepaneelsysteem te kiezen. Je kan immers eenvoudig een vergelijking maken tussen de verschillende erkende installateurs, de types zonnepanelen, de prijzen, het rendement, enz.

Je kan gratis en vrijblijvend tot 5 prijsoffertes aanvragen voor elektrische zonnepanelen: